Een karpertent (bivi)is een belangrijk onderdeel van de hengelsportuitrusting van de karpervisser welke comfortabel wil overnachten aan de waterkant. Karpertenten worden ook wel bivy’s genoemd. Een goede bivy moet aan vele eisen voldoen. Belangrijk is dat de tent een goede schutkleur heeft om schuwe (lees grote) karpers niet af te schrikken. De meeste karpertenten zijn daarom uitgevoerd in een donkergroene kleur. Verder is het belangrijk dat de tent goede bescherming biedt tegen alle weersomstandigheden zoals regen en wind. Daarnaast is iedere tent voorzien van een goede ventilatie. Ook zijn er speciale ‘overwraps’ verkrijgbaar welke ervoor zorgen dat u de karper tent ook in winterse omstandigheden kunt gebruiken. Verder moet de bivy voldoende ruimte bieden voor het aantal personen waarvoor de tent bedoeld is. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn voor de complete karperuitrusting van iedere karpervisser. Een goede karpertent heeft een grote opening aan de voorkant zodat de karpervisser zich snel naar buiten kan verplaatsen bij een aanbeet.

Door de doordachte constructie is iedere bivy snel op te zetten en even snel weer af te breken. Door het gebruik van duurzame onderdelen en materialen kunt u jarenlang onbezorgd genieten van deze topproducten.

Voor een passend advies over de aanschaf van een karper tent kunt u natuurlijk altijd een beroep doen op Hengelsport Fauna. Zij staan u graag te woord per telefoon of e-mail.

Fox Carp Plus X Carp Fishing Dome

Fox Carp Plus X Carp Fishing Dome

 

Fox Bivi

Fox Bivi

 

Fox Shelter

Fox Shelter