Groothandel Hengelsport Fauna gaat vanaf juni het revolutionaire karperlood van Angletec verkopen. Angletec zoekt al meer dan tien jaar naar innovaties binnen de hengelsport. Tot op heden altijd achter de schermen bij enkele van de grootste merken uit de karperscène, bijna iedere karpervissers heeft wel een product dat ontworpen is door Angletec’s CAD Design team. Enkele van de meest innovatieve producten werden door sommigen als te radicaal gezien, maar door de 10% top-karpervissers zeker wel begrepen en gewaardeerd.

Maar in plaats van zich te richten op slechts 10% van de karpervissers, dachten zij producten in handen te hebben die voor iedere karpervisser nuttig zijn. Dat is de reden dat zij hebben besloten om hun eigen range producten te lanceren en Angletec Performance Tackle was geboren.

De revolutionaire producten zijn ontworpen door intensieve research en tests op het gebied van hydrodynamica. Het ontwerp van het eerste product, het Dynamic Lead System, was bijvoorbeeld ook deels gebaseerd op hun ontwerp van Korda’s Kruiser en Interceptor controllers. Deze controllers levert Korda Development onder licentie van Angletec (om een voorbeeld te geven met welke leidinggevende merken in het verleden is samengewerkt).

Iedere ervaren visser weet dat als je met hetzelfde als ieder ander vist, je slechts gemiddelde resultaten kunt behalen. Maar als je je weet te onderscheiden kun je ook betere resultaten behalen! Angletec zal producten lanceren welke je nog nooit hebt gezien en je zeker een voorsprong geven op je medevissers!

Lead-how-it-works97

Het eerste product wat Angletec lanceert is het Dynamic Lead System, een met recht revolutionair loodsysteem. Zoals je kunt zien betreft het een zeer innovatief loodsysteem met in het kort de volgende features:

  • Een directere inhaking dan welk systeem dan ook door de centrale positie van de wartel.
  • Een zeer betrouwbaar lood release systeem voor optimale visveiligheid, echter met het voordeel dat het lood niet vrijkomt bij de iedere aanbeet maar slechts bij het vastraken in obstakels.
  • Optimale anti tangle kwaliteiten.
  • De inboard insert zal na de inhaking uit het systeem vrijkomen zodat de vis het lood niet kan gebruiken om de haak te lossen.
  • Door middel van de gripper sleeve is de weerstand aan te passen en wanneer de gripper sleeve niet wordt gemonteerd is het systeem zelfs om te zetten naar een vrijloopsysteem.

lead-with-pointers

Hoe het systeem werkt kun je op de onderstaande animatiefilm bekijken:

[youtube]http://youtu.be/rPwe46Uq9oA[/youtube]

Het pakket zal zeer binnenkort worden uitgebreid met systems packs in 3 oz en bijbehorende wartels, anti tangle sleeves en tubing.

Fauna Hengelsport

http://www.hengelsportfauna.nl/