Etang de la Botte (zie ook de video van Alex van Voorst over dit meer)

Het water maakt onderdeel uit van een groot gebied met vele grindafgravingen vlakbij het bekende Du Der en de bekende Champagne regio. Als één van de oudste meren in de omgeving is Etang de la Botte mooi begroeid en voorzien van een groot eiland in het midden van het water: ideaal om tegenaan te vissen en iedere stek voldoende ruimte en rust te geven. Op het water mag met maximaal 12 vissers gevist worden per week, in totaal zijn er 12 ruime stekken opgezet welke resp. plaats bieden aan twee- of drie vissers… zo heeft u altijd de mogelijkheid te verkassen indien dit gewenst is.

Qua visserij heeft het water een zeer goede naam! Vanaf 2006 zijn er door middel van diverse afnettingen veel kleinere karpers van het water verwijdert waardoor het aanwezige bestand aan grotere vissen de ruimte heeft gekregen om door te groeien. Door de uitzet van enkele meervallen en enkele snelgroeiende jonge schub- en spiegelkarpers biedt het water het beste van 2 werelden: een relatief groot visbestand én de kans op een echte uitschieter. Het gemiddelde gewicht ligt rond de 26 pond, en er zwemmen behoorlijk wat dertigers en veertigponds schub- en spiegelkarpers. De topvis van het water woog bij zijn laatste vangst ruim 56 pond, en naast deze vis zwemmen er nog drie andere bekende vissen van 50 pond+!

Etang de la Botte

Etang de la Botte

De ligging en het meer

Op het meer zijn verschillende interessante diepteverschillen te ontdekken, het gebruik van een dieptemeter op de boot of een peilhengel is dan ook zeker aan te raden. Naast diepteverschillen, zijn er ook diverse verschillende bodemstructuren zoals zand, harde grindplaten, modderbodems en enkele wierveldjes in de zomer. Hoewel er vaak gezocht wordt naar de harde platen in het water om het aas op te presenteren loont het ook om uw aas eens te presenteren op de zachtere modderbodems… hier vindt de vis namelijk vaak zijn natuurlijke aas zoals bloedwormpjes.

Het water wordt beheerd door de sympathieke Franse gastvrouw Pascale en haar zoon Maxime, de eigenaars van het naastgelegen Domaine de Goncourt. De faciliteiten liggen direct aan het meer en zijn 24 uur per dag te bereiken. U beschikt tijdens uw vakantieweek over een douche, toilet en keukenblok. In het voorjaar van 2009 is de lodge aan het water volledig vernieuwd, ook is de watertoevoer vernieuwd. Dit neemt echter (helaas) niet weg dat het douchewater nog steeds wat onfris kan ruiken… dit vooral tijdens perioden van grote droogte. Aan het water liggen een drietal boten voor de vissers klaar, welke u kunt gebruiken om uit te varen, bij te voeren, stekken te zoeken en wanneer nodig een vis af te drillen!

Karpervissers die kans willen maken op een zware vis, maar tegelijkertijd ook de zekerheid van een goed visbestand willen hebben, zijn op Etang de la Botte aan het juiste adres!

Etang de la Botte

Etang de la Botte

Faciliteiten

Direct aan het meer vindt u een nette accommodatie met toilet, douche, koelkast, vriezer, keukenblok en oplaadpunten. Een drietal roeiboten zijn aanwezig, deze zijn kosteloos te gebruiken door de aanwezige vissers. Bij het gebruik van de roeiboot is het dragen van een reddingsvest verplicht, deze dient u zelf mee te nemen.

Etang de la Botte

Etang de la Botte

Bron en boekingen: The Carp Specialist

Adresgegevens

Departement: Marne
Regio: Champagne-Ardenne
Gemeente: Cloyes sur Marne
Straatnaam: D13

Coördinaten Lodge Etang de la Botte
N 48 40.163, E 4 38.624
N 48 40 9.8, E 4 38 37.5
48.66939, 4.64374

Tekstueel routeoverzicht

Etang de la Botte ligt midden tussen de klassieke stad Vitry-le-François en het welbekende meer Lac du Der. Aan de D13, ter hoogte van Cloyes sur Marne, bevindt zich Etang de la Botte. Omdat het water zich niet direct langs de weg bevindt is het raadzaam om voor aankomst in Cloyes sur Marne vaart te minderen, de afslag naar Etang de la Botte bevindt zich zo’n 100 meter voor de kruising met de D213 aan uw linkerhand. Deze afslag wordt gedeeld met een lokale grindwinner, het witte bord naast de afslag maakt het u duidelijk dat u de juiste afslag heeft genomen. Na zo’n 350m rijdt u recht tegen Etang de la Botte aan, door middel van het toegangshek bereikt u de lodge aan het water en de stekken. Op de zaterdag van aankomst dient u zich alvorens naar Etang de la Botte te gaan eerst te melden bij de lodge van Domaine de Goncourt, deze ligt zo’n 2,5km verderop. De lodge van Domaine de Goncourt bereikt u eenvoudig door langs het toegangshek van Etang de la Botte te rijden en direct na het water linksaf te slaan. Deze lange weg leidt u langs Etang de la Botte (aan uw linkerhand), Gravière des Saules (aan uw linkerhand), The Great Lake (aan uw rechterhand), Robin Lake (aan uw linkerhand) en Gravière de la Traque. Na het passeren van Gravière de la Traque verlaat u het grindpad en slaat u linksaf op de asfaltweg. Aan de rechterhand passeert u Woodslake, en na circa 400m ziet u in een scherpe bocht de lodge van Domaine de Goncourt liggen. Hier wordt u ontvangen door gastvrouw en eigenaresse van het domein Pascale en haar zoon Maxime.

[youtube]http://youtu.be/K6QPKxXTJVk[/youtube]