Hieronder wil ik nog een paar zgn. “dips” de revue laten passeren. Deze kan je natuurlijk ook kant en klaar kopen maar dan weet je precies hoeveel je kwijt bent.

Dit zijn zo van die zeer prijzige attributen. Daar in tegen zijn ze zelf heel makkelijk te maken! Je hoeft echt geen “keuken prinses” te zijn om deze te maken.

Honing-Kaneel dipsaus:

Een lepel kaneel toevoegen aan een glas vloeibare honing. Goed doorroeren en je bent al klaar.

Zoals ik al ergens hierboven al heb gezegd: “karpers zijn echte zoete-kauwen”

Sinasappel dipsaus:

Drie lepels suiker in een klein pannetje zolang verhitten totdat dit een vloeistof wordt. Hier het sap van 3 sinaasappels bij gieten en dit zolang laten koken totdat de vloeistof stroperig begint te worden. Dit vervolgens laten afkoelen. Als je vist met fruitige boillies is deze dip een kanjer.

Chocoladenoot dipsaus:

Enkele lepels Nutella met water , cacaopoeder, suiker en fijn gemalen noten tot een dikke vloeistof roeren. Deze dip heeft een sterke, lokkende werking want, een gedeelte van het omhulsel stijgt op en een deel verdeelt zich op de bodem rond om de boillie. Dit werkt het beste natuurlijk op stilstaand water, maar dat hoeft geen verdere uitleg.

Knoflook dipsaus:

Ook een karper wil wel eens een “hartige hap”. Daarom zal je het ook eens kunnen proberen met een sausje die niet verkeerd zou staan in een shoarma zaak.

Je pelt een paar teentjes knoflook en laat ze samen met wat olijfolie een paar dagen lekker intrekken. Ik weet zeker dat de karper dit weet te appricieren!! Misschien vang je hierdoor wel een nieuw P.B.

Er zijn natuurlijk veel meer dip’s zelf te bedenken.

Ik weet er zelf op dit moment nagenoeg geen een meer maar ik neem aan degene die dit leest zelf ook op bepaalde gedachte komt. Daarom “daag ik jullie uit” om zelf eens met een of ander brouwsel te komen.

Als dit in praktijk werkt zullen wij het wederom vermelden op deze site ook weer met de naam eronder van de “kok” die het verzonnen heeft.

Graag uw reacties hieronder.