Aardappel vlokken: hoeveelheid ongeveer 20-30 procent van de mix, het heeft een laag eiwitgehalte van 5% koolhydraat gehalte op 70 %.
Ansjovismeel: Dit heeft een zeer uitgesproken geur, net zoals alle vismelen overigens. Het heeft hierdoor een goede instant werking, het mag ongeveer 20% van de mix bevatten.
Biergist: Kan tot 15 % van je mix bevatten, het is een vrij duur bestanddeel met een hoog eiwitgehalte . Het word niet veel gebruikt in boilie mixen.
Bloedpoeder: Dit meel heeft een zeer sterke eigen geur, het heeft een hoogpercentage aan eiwitten maar deze zijn niet bruikbaar.
Babycornmeel: Dit meel is zoetig en genaakt van mais, het heeft hierdoor een zeer goede instant werking. Het heeft een goede uitharding en kan tot v40% van je mix uitmaken.
Biggenmeel: In het boek Karper van Rini Groothuis staat een leuk deegje van dit meel, het is in Bulk te verkrijgen bij de boerenbond. Er is een grove en fijne versie in de handel, de grove versie zal moeten worden gemaald en gezeefd. Het is een prima bestanddeel met een goede voedingswaarde en het rolt als een trein. Het kan tot 80% van je mix bevatten.
Birdfood: dit is een ingrediënt die we veelvuldig tegenkomen, het kan tot 40% van je mix bevatten. 30% is voor de rolbaarheid van de mix beter.
Caseïne: Is verkrijgbaar in diverse mesh uitvoeringen 90 mesh is de fijnste en 30 mesh de grofste . 90% is voor het samenstellen van de mix het meest geschikt, met de grove korrel word een betere hardheid van de boilie verkregen. Het is een zwaar ingredient met een eiwitpercentage van 95% het kan tot ongeveer 40 % van je mix bevatten.
Ei-albumine: Hoogwaardig maar zeer duur ingredient het heeft een n uitstekende uitharding en een eiwitgehalte van 85% het kan tot 20% van je mix bevatten.
Eipoeder: Een vettig vuilgeel meel, het geeft een goede hardheid aan de boilie en het eiwitpercentage ligt op 50% het kan tot 20% van je basis mix bevatten.. Het bevorderd de rolbaarheid en heeft goede bindende eigenschappen.
Garnalenmeel: Heeft door de geur een prima instant respons, eiwitgehalte 55% het kan tot 50% van je mix bevatten.
Griesmeel: Griesmeel heeft een aantal eigenschappen waardoor het in vele mixen word toegepast. Allereerst het is goedkoop, daarnaast heeft het zeer goede hardende eigenschappen. De voedingswaarde is niet hoogwaardig, de grove structuur laat de flavour makkelijk uitlekken dus ook geschikt wanneer de temp laag zijn. Het kan tot 50% van je mix bevatten.
Kattebrokken: Gemalen kattebrokkenn kunnen prima als basis dienen voor een goede boillie. Het heeft een prima instant respons met een eiwitwaarde van rond de 35%, het kan tot 80% van je mix bevatten.
Lactalbumine: Heeft een uitstekende hardheid en instant respons en kan tot 20% van je mix bevatten, het bevordert tevens de rolbaarheid van je mix., eiwitgehalte 85%
Maismeel: Kan tot 60% van je mix bevatten het heeft een uitstekende hardheid en instantrespons. Eiwitgehalte ongeveer 10%.
Natrium Caseinaat: Kan tot 10% van de basismix vormen het heeft sterke bindende eigenschappen en een eiwitgehalte van 95%.
Pindameel: Pindameel is erg vettig en er moet opgelet worden dat dit meel vers is, het is erg aan bederf onderhevig. Het kan tot 60% van je basis mix bevatten.
Polenta: Geeft een prima hardheid en heeft een goede instant respons, het kan tot 40 % in je basismix gebruikt worden.
Polentabloem: Kan tot 60% in je basismix gebruikt worden, het heeft een zeer goede instant respons en een goede rolbaarheid.
Robinred: een top ingredient , niet meer als 10% van je mix.
Sojameel : kan tot wel 80% van je mix bevatten, heeft een goede instant respons en laat zich goed rollen. Het eiwitgehalte ligt rond de 35%.
Sojabloem: Is een goed basis ingredient maar hard slecht uit, de hoeveelheid in een mix niet meer als 40%. Eiwitgehalte 50%
Speculaasmeel: Gemalen speculaas, heeft een kruidige geur wat een goede instant respons heeft op de karper. Niet meer dan 30% van je mix.
Tarwebloem: Een goedkoop ingredient, maar nioet teveel gebruiken de mix word erg plakkerig. Dit word vaak gebruikt als bindmiddel. Het heeft een prima instant respons.
Trouvit: Het zijn eigenlijk forrelen pellets, een topingredient. De karper worden hiermee opgefokt en zijn er dol op. Het kan tot 80% van je mix bevatten het rolt goed, wat extra verharders toevoehen om hem goed hard te laten worden.
Vismeel: Kan tot 70% van je mix bevatten eiwitgehalte ruim 60%.
Wouwbloem: Prima bulk ingredient met een eiwitgehalte van 10% maar een uitstekende hardheid en rolbaarheid. Kwantiteit 70%
Discussion ¬