Colani's Karperstek

Boekweit

Wat is boekweit?

Boekweit is te vergelijken met hennep.
Maar door de driehoekige vorm lijkt het op driehoeksmosseltjes, dit zal de karper ook accepteren als betrouwbaar.
Voor gebruik van de boekweit dient het eerst 24 uur geweekt te worden, daarna dient het nog minimaal een half uur gekookt te worden.
Dit is heel belangrijk voor de gezondheid van de vis.
Eet de vis het ongeweekt, gaat het in de buik uitzetten, en dit kan hele nare gevolgen hebben.

Fagopyrum esculentum (boekweit plant)

Veel mensen denken dat boekweit een graan is, maar eigenlijk is het een fruitzaad. De driehoekige zaden zijn glutenvrij en komen oorspronkelijk uit Azië en Noord-Europa. In de 17e eeuw brachten de Nederlanders hun ‘Bockweit’ mee naar Amerika. Boekweit is eenvoudig te verbouwen en resistent voor slechte weersomstandigheden als regen en vorst, waardoor het goedkoop te verkrijgen is. Het zaad speelt een grote rol in de Russische en Poolse keuken, maar is ook wijdverspreid in o.a. Canada, Amerika en Frankrijk. Het heeft een nootachtige, unieke smaak en kan worden gebruikt in tal van hartige en zoete gerechten.

De gezondheidsvoordelen:

Verkrijgbaar in onze regio bij: partikelgigant.nl

De Partikelgigant.
Edisonlaan 39
4904 HR Oosterhout
T: +31648884838

Mobiele versie afsluiten